Lugn helg!

Min helg blev lugnare den här helgen än förra! Idag har min mamma virkat en OS mössa till mig! Den är såå cool, fast mamma går runt och skrattar åt mig och tycker den är ful! :D Imorrn ska hon lära mig hur man gör, så ska jag virka en till! Sen ska jag virka en jäkla massa mössor i fina färger under sommaren, så jag har många att byta med nästa vinter! Haha!

Nu ska jag se klart på tjejernas tremil här innan jag drar hemmåt och bäddar ner mig!

Fredagsmys / bildblogg!

Idag har jag promenerat mig bort till Drottninggatan för att fika, snacka skit och spela kort med Elin! Myspysigt så! Idag tänkte jag vara snäll och visa bilder! Några från Elins kamera, och så har jag tagit tag i det där med att få med min usb till mobilen hit till mamma!


Fika-koma!


Sockerchock!?


Elin gillar egentligen inte att vara med på kort!


Inom en månad kommer den där bäbisen komma ut!


Jag innan jag jag gick till Anton i Lördags! (Här var håret lila-ish! Haha)


Såhär mycket snö är det nedanför mammas balkong!


Och såhär mycket snö är det på Elin och Pontus balkong!


Jag undrar vad dom menar med kärleksfull!?


Såhär seg var jag för 10 minuter sen!



Jättefint!

Jag har suuupersnygga hårband! Bara så att ni vet! Jag har dessutom inte lila hår längre! Woho vad nöjd jag är! En vacker dag ska Chrissie och jag ta snygga bilder på oss med hennes kamera, då kanske jag låter er se hur jag ser ut!

Innan läggdags igår smsade jag med min systeryster, om tvättande och om kläder! Då kom vi in på hur mycket jag egentligen behöver packa när jag ska åka dit... DEAR LORD! Jag ska vara borta i 4 veckor, och insåg först igår hur mycket packning det kommer bli! Mycket olika kläder, för våren är varm ena dagen och kall andra, så jag måste kunna variera mig mellan jeans och tights, och kanske shorts, sen linnen/t-shirts eller långärmade tröjor eller tjocka tröjor! Jag måste ha med mig 2-3 olika jackor, och minst 3 par skor! Jag lär för övrigt dessutom shoppa i Sthlm! Jag får absolut inte glömma att packa kläder till Vincents dop, eftersom jag inte kommer hem nåt innan det! Och sen är det ju allt annat med, hygien-grejjer, smink, hårgrejjer och accesoarer! När det gäller packning så kan man tro att 4 veckor är en evighet! Men jag hoppas ju lite att det kommer kännas som en evighet, så jag hinner njuta av min borta-tid!

Och nu ska jag njuta av en kopp kaffe!

Sad face!

Idag fick jag en rejäl smäll när jag skulle fixa en sak som egentligen borde vara fixad för länge sen! Satan! Jag hoppas det ordnar sig, jag vet inte riktigt vad jag tar mig till annars! Shit vad det låter allvarligare än vad det egentligen är, men i min värld känns det näst intill som att jordens undergång är nära!

Snart ska jag gå hem till mig och stoppa lurarna i öronen och kanske lyckas somna skapligt ikväll! Har varit ute och promenerat en ganska lång sväng med Chrissie idag, vi tog en runda så vi kom och gick upp för den längsta backen vi kom på, två gånger! No more hängröv, haha! Efter det drack vi te och åt mackor, kollade musikvideos och skrattade! Kom hem och tråkade en stund och pratade med Elin! Vi ville göra nåt, så vi åkte till Hnäs en sväng, och sen fikade vi massa chokladbollar och kollade OS här hos mamma! Jag är segis!

Tjejer och vårat gnäll!

Måste ju passa på att uppdatera nu när jag ändå sitter här en stund!

Chrissie och jag diskuterade våra kroppar idag! Bläddrade bland annat i en cosmo och började diskutera en del tjejer och deras kroppar! Chrissie hatar en björn borg annons, för tjejen är så jäkla snygg! Jag älskar annonsen av samma andledning, och för att den får mig peppad att träna! Och i samma tidning står det om att timglasmidjan håller på att försvinna! Då förklarade jag för Chrissie olika anledningar till att jag hatar min timglasmidja, och så förklarade att jag inte gillar att min överkropp ser så kort ut för jag har långa ben! Chrissie formulerade en underbar fråga: Du hatar alltså att du har timglasmidja och långa ben!?!? Ehm, där och då funderade jag på hur jävla dum i huvudet jag egentligen är! Finns det nån annan än mig i hela världen som klagar över såna saker!? Jag började fundera på hur många tjejer där ute som faktiskt skulle vilja ha min kropp! Jag måste verkligen börja se på mig själv mer positivt och gilla det jag ser, för det finns absolut inga stora fel på min kropp (förutom hängröven, hahaha)! Jag är ju så pass gammal att jag kan se på de felen jag hittar med en hel del humor och självdistans! Men om ändå tidningar och bilden av hur man "ska" se ut påverkar mig, vad gör det då inte med yngre tjejer? Jag vet ju inte så mycket om det där, jag sportade mycket och var i fantastisk form under mina tonår så jag var inte så fixerad vid att ens försöka hitta fel på min kropp.. Som tonåring är man väldigt lättpåverkad, och med all tillgång till media och retusherade bilder på snygga kroppar som vi ser överallt idag är det nog väldigt lätt att känna att man inte ser ut som man borde!


Planerings-dagen!

Chrissie och jag satt hos mig hela eftermiddagen! Vi sörplade kaffe, kollade bland mina böcker, snackade skit och planerade! Vi har börjat planera hur vi ska lägga upp våran träning, nu behöver vi planera när vi ska börja också, haha! Sen försöker vi planera en superstor och superawsome sommarfest! Vi måste kika över det där lite så det inte krockar med festivaler eller utlandsresor, så alla vi känner verkligen kan komma! Det enda som egentligen blir svårt att planera är vädret! Men det får väl bli som det blir, när det blir! :D Sen fixade jag Chrissies hår och smink mest för skojs skull, när jag var klar var hon mest sugen på krogen och inte bio som hon faktiskt skulle på! Jag är också lite sugen på krogen snart! Eller i alla fall gå ut och bara skaka rumpa hela jäkla kvällen, sjukt nice! Jag och Chrissie lyckas nog planera in det också snart!

Nu sitter jag här hos mamma med en kopp kaffe! Har ätit och så, sen mest slappat på soffan! Blev sådär äckelmätt efter maten, men nu är jag liksom ändå lite sugen på nåt, helst nåt onyttigt såklart! Men samtidigt tänker jag att med tanke på hur ont i magen jag hade efter maten så är det lika bra att skippa onyttiga saker! Lite vindruvor kanske går ner i alla fall!

Ööööhm...

Snart kommer Kaptenen hit! Vi ska dricka kaffe och läsa tidningar! Vad vi hittar på efter det får visa sig då! Idag ska jag kanske färga bort det lila från mitt hår! Haha jag har världens beslutsångest! Det är ju snyggt, jag vet bara inte om jag trivs så bra i det! Aja, jag hinner bestämma mig!


Vilket skit!

Det har gått 5 dagar sen min dator gick sönder, och jag är redan så sjuuukt less! Känns som att jag inte hänger med eller har koll på nånting alls längre! Efter bara 5 jävla dagar! Suck.


Min lugna helg!

Blev inte så lugn alls som jag hade tänkt mig, i alla fall om man räknar med att jag hade tänkt mig att ligga i sängen och glo på tv! I stället fick jag plötsligt sms där det stog att jag skulle ta på mig nåt snyggt och gå till Anton och umgås! Och det gjorde jag! Vi var några stycken som satt och snackade massa skit, småkollade på OS, spelade lite spel och hade allmännt trevligt!

Nu har jag hamnat vid mammas dator med en kopp kaffe! Jag tänkte att jag ska ta med mig min usb till mobilen en dag när jag kommer ihåg den, så jag kunde visa lite bilder! Bland annat bild på hur mycket snö det är här! Men
Älin har varit så duktig och visat på sin blogg, så kolla här, ni kan ju passa på att kolla den här oerhört bra filmen hon har lagt upp också!!!

Nu ska jag i alla fall bara ägna mig åt att ta det lugnt resten av dagen! Imorrn kommer Kaptenen hit! Då ska vi mogonfika och om vädret är lika fint som det är idag ska vi ta en rejäl promenad, vi tänkte oss lidarondan! Efter det ska vi prova maskerad-outfits!

Jag längtar till våren!

Det snöar utanför fönstret, och värre ska det tydligen bli! Men ut måste man ju i alla fall, eller måste och måste, men man borde väl handla lite att äta!

Det var en mycket trevlig eftermiddag här hos mamma igår! Alla passade på att gosa med Vincent, och snacka en massa skit! Och det blev bestämt att jag åker till Sthlm i April och spenderar 4 veckor hos
Helena och Vincent medans Jonas åker på kurs! Jag längtar redan! 4 veckor när våren förhoppningsvis håller på att bryta ut för fullt, 4 veckor borta från den här hålan! Åh herrejössenammen, det kommer bli underbart!

Nehe, det är väl dags att klä sig varmt och knalla utåt då!

Inte riktigt samma!

Shit vad tråkigt det blev med bloggen nu! Tråkigt att inte kunna uppdatera spontant när tankarna kommer, och tråkigt för att det känns som ett tvång att uppdatera för att ni ska veta att jag lever.

Idag får vi i alla fall storbesök av fisungen och hans föräldrar! Dom skulle kommit på söndag, men det blev ändrade planer med jobb osv! Så nu ska jag dra mig hem och duscha och fixa mig!

Ha en trevlig helg!


Suck!

Det är faktiskt inge kul, det där med att gillalalala läget! Det finns saker som man helt enkelt inte hinner eller kan göra vid datorn när man sitter hemma hos mamma och kollar.. Jag är så van vid mitt liv, mitt hem, min dator! Sakerna jag gör och människorna jag pratar under långa nätter med! Och nej, jag klagar inte! Det är såhär det ligger till just nu, och jag kan inte göra så mycket annat än att vänja mig vid det! Men det är min blogg och jag skriver vad jag vill!

För övrigt har jag färgat håret idag! Det är... Haha, det är nåt att vänja sig vid! Vid första synen ville jag sjunka genom jorden! Men ju fler gånger jag ser det desto bättre känns det! Där jag hade utväxt förut är det mörklila/mörkcerise-rosa/röd-ish, och i längderna är det mörkbrunt/svart! Det är coolt i alla fall!

Nu har min mp3 spelare laddat sig klart här på mammas dator, så snart ska jag väl röra mig hemmåt! Jag kanske får börja glo på tv igen då eftersom jag inte kan sitta vid datorn! Synd då att jag inte har några bra kanaler (för varför skulle jag teckna dom för, jag som aldrig kollar på tv!?)! :D Äh, tv är tråkigt! Det blir nog musik i öronen och rita! Eller kanske läsa lite vore trevligt! :)

Gillalalala läget!

Min dator har visst bestämt sig för att sluta fungera igen! Det är ingen större idé att hålla på att formatera om den gång på gång egentligen, den är för gammal för att få den att fungera ett längre tag! Så nu är jag i alla fall datorlös, man måste gilla läget, gillalalala läget!

Nämen se på fan, en till bildblogg!

Jag lägger ut några bilder från kalaset i Fredags! Fler hamnar nog på FB under morgondagen!


Chrissies nya hangout är allas favvis!


Vissa valde att spela ölspel, jag och Chrissie valde att titta på!


Här fixas inbjudningar till Robbans stora fest via FB!


Tänk att den där Torsten är så tuff och ball, haha!


Robban har ett trasigt fönster! (Den olyckan hände dock förra helgen, haha!)


Torsten är ego!


Vi kollade på gamla party-filmer!


Chrissie och jag var inte så bra på att se arga ut...


...men det är inte lätt att vara arg när man dricker Corona med lime och låssas att det är sommar!


Fisungen / hästen / korven!

Här kommer lite mms bilder på Vincent som jag tömt från min mobil!














Jag är SÅ hemsk!

Idag var jag med mamma på bokaffären här i Flen och skulle shoppa lite! Sen när vi stog i kassan så babblade jag på som vanligt, och sa en rolig sak till mamma som är liksom ett internt skämt.. Jag kan inte ens dra hela historian här för jag mår så dåligt! I alla fall, inte förren vi kom ut ur affären och mamma berättade en sak om killen i kassan så började jag må dåligt! Jag undrar om han tog illa vid sig..? Usch jag kan nog aldrig gå dit och handla igen! Jag är sån jävla röv! Jag måste verkligen börja tänka på vad jag säger, eller framför allt tänka på när jag säger saker!!! Men det kommer ju bara ut ur munnen ibland, när jag har nåt i huvudet så säger jag det liksom.. Helt utan att tänka! Jag ska nog hålla käften!

Vad fan!

Nä men för jag gillar att vara svullen och ha mens och mensvärk fast jag egentligen inte ens ska ha det förren om två veckor! Verkar ju fungera som det ska med det där, ehm! Ska kolla upp vad som finns för möjligheter, det där med p-spruta kanske inte vore så dumt ändå!

Man vet för övrigt att man har gått ner i vikt när man är svullen, men kläder som brukade vara för små ändå är för stora eller sitter bra! Kanske dags att ordna till det där med regelbunden träning och bra matvanor så man håller sig i form och håller vikten utan att det svänger hela tiden!

Bildbloggen!

Jag har ju barnkalasat mest hela dagen! Finns inte så mycket att berätta om det, så här kommer några bilder från dagen i stället!










En lång Lördag!

Fast just nu känns det mer som söndag!
Gårdagens part-A var väldigt lugnt och trevligt! Vi var alldeles lagom många, och vi hade riktigt kul! Bilder kommer en vacker dag, men dom är på
Kaptenens kamera!
Eftersom jag aldrig dricker tillräckligt mycket för att bli bakis så har jag varit pigg hela dagen! Vaknar dock alltid tidigt när jag varit på fest eller varit ute! Imorse vaknade jag kl 8, pigg som fasen! Gick till mammsen för att dricka kaffe, då visade det sig att hon och Annika skulle åka till Ikea och kika lite! Det ville jag såklart inte missa, så det var bara att hälla i sig kaffe och slänga på sig vettiga kläder och åka iväg! Blev mest att kika runt och ta en fika innan vi begav oss hemmåt igen!
Hamnade hos mamma där jag fixade god mat, och sen bakade kladdkaks-muffins-kärleksmums! Haha!
Nu har jag hamnat hemma, och tänkte mest slöa faktiskt!

Grattis till Robban idag som blir stor, hela 25 år!


Tjejiga problem?

Ikväll ska det bli vindrickande (eller öl kanske, eller kanske till och med båda)! Och jag har som vanligt tjejproblem! Jag har inget att ha på mig! Fast det är ljug att säga så, jag har hur mycket som helst att ha på mig, men inget jag vill ha på mig! Älin var förbi förut också med en stooor kasse kläder, men det blev tyvärr inte lättare ändå! :D Egentligen skulle jag kunna slänga på mig mysbyxor om det vore så, känns inte som att nån skulle bry sig, men jag bryr mig ju! Jag gillar att känna mig snygg helt enkelt, oavsett vart jag är och vem jag är med! Jag inväntar Kaptenen för att få lite smakråd tror jag! :D

Mäh lägg av!?

Öppnar mailen och har fått reklam-mail! "Sofia, glöm inte vad det är för dag på Söndag!" Allvarligt talat, är det så viktigt? :D På Söndag ska jag förresten hjälpa Mirjam och Nea ha barnkalas!
Jag var uppe hos dom och åt, fikade och firade Mirjams 5års dag igår (hon fyllde i lördags)! Väldigt trevligt hade vi! En liten 5åring kan ha väldigt intressanta frågor, till exempel vart bebisar kommer ifrån, och hur dom kommer in i magen! Haha, Nea fick förklara det, jäkla tur att dom frågorna inte kom när jag var barnvakt! Det räcker med att jag har fått frågan om varför flickor och pojkar inte ser likadana ut när dom blir stora, men varför hon och Linus har likadana tuttar nu!

Nu är det dags för en promenad i snön!

Trött men lycklig!

Det blev en del timmar spenderade i Sthlm! Vi har fikat, gosat, pratat skit, fikat mer, gått på promenad, och gosat mer! Konstigt att Vincent liksom finns på riktigt nu, jag har gått och sagt den om honom sen han tittade ut, fram tills nu! Nu är han ju han, och Vincent (men han kommer ju såklart alltid vara min lilla fisungen, skrutten och korven ändå :D)!

Det gick ju snabbt och smidigt hela vägen till Sthlm idag, när tåget väl kom, 1,5 timme för sent! Hem var det dock inte så mycket strul, vi fick stå still och vänta på tåg på vissa ställen men det var ju inte så farligt! Jag återupptäckte min kärlek till fotografi idag när jag pillade på
Helenan och Jonas nya kamera! Jag får se till att ta tag i det där med att skaffa en ordentlig kamera snart tror jag! Jag återupptäckte också hur otroligt skönt och härligt det är att åka tåg ibland (när jag är lugn och huvudet och kroppen sammarbetar)! Jag brukade älska att åka tåg innan "allt" började med paniksångest och det! På hemresan idag var det bara jag, musiken i lurarna och ljus som flög förbi utanför fönstret som existerade, helt underbart!

Det finns inte så mycket mer att säga, ni får klicka på lite bilder från mobilen i stället! Fler bilder kommer när jag och Helenan fixat över bilderna jag tog med deras kamera under dagen!


     

     


Skit!

Kollade tåget till Sthlm inatt, inga störningar! Kollade runt 06.30, inga störningar! Kollade nu, tåget är försenat en timme! Bah! Jag hoppas i alla fall att restiden är en timme som vanligt, jag börjar bli nervös! Skit-tåg!

Beautiful!

Upp upp upp! Och en del saker framkallar så mycket skratt att det inte är långt till tårarna! Ibland är bara allt i livet bra! Det kanske egentligen skulle verka som småsaker för andra, men vissa saker gör verkligen livet helt fantastiskt!

Systeryster ringde mig för en stund sen, tokskratt!!! Imorrn ses vi, det kommer bli underbart! Saknar henne hela tiden, det finns ingen som kan skratta som vi! Och så ska det petas som sjutton på fisungen Vincent såklart! Längtan!



Konstigt!

Jag har en konstig känsla i kroppen, orolig och jäklig! Men det ska inte få ner mig!

Igår drack jag vin med vänner, väldigt roligt måste jag säga! Och jag gick hem själv runt 12snåret på natten!!! Visserligen hade jag sällskap i telefonen, men jag gick själv
Idag har jag promenerat till Elin och fikat och kollat på när hon städade, mycket bra sätt att spendera eftermiddagen på! Lagom när det var dags för mig att gå hem kom Pontus hem med Emma och hennes kille! Fick mig att inse hur sjukt jäkla längesen det var vi egentligen sågs! Det är verkligen dags för mig att ta mig i kragen och åka in till Eskilstuna och hälsa på!!!

Nu lär jag spendera kvällen framför tv´n!

Haha!

Jag såg nyss att vissa dagar pratar man mycket bra Sveriget, "Mitt upp-period"!? Bra Sofiia! :D

I vilket fall, så har jag gjort illa höger vad! Shit vad ont jag har i muskelfästet, framför allt eftersom jag har gått runt mycket och haft mig idag! Men jag lindade benet, och det känns faktiskt riktigt bra! Får väl smörja med Orudis (inflammationshämmande salva) och ha benet lindat ett par dagar! Går det inte över då får jag väl amputera, haha! Jag gillar ju inte att stoppa i mig tabletter, men jag vill sova utan ont ikväll, så nu blir det en voltaren sen sängen!

Gonatt världen!

Everything´s magic!

Mitt upp-period knallar på! Jag ska nog aldrig ner igen! Livet må ha samma gamla vanliga bekymmer, men varför älta över saker som jag ändå inte har någon chans alls att påverka? Nej, det är så härligt att må såhär bra, inget kan få ner mig!

Idag gjorde jag mig i ordning och knallade iväg hem till Elin för att fika och umgås! Sen gick vi till ica och "bantade buskar" (haha), efter det mötte vi upp mammsen och Cina för att gå och köpa garn och gå en sväng till inne på ica! Efter det fikade vi hos Birgit! Sen har eftermiddagen spenderats hos mamma och en del planer har gjorts upp! Snart ska jag gå till mamma igen för att dricka kaffe, glo på antikrundan och efter det made in sweden!

Och snälla snälla SJ, se faaan till att tågen går som dom ska på Måndag!
Det blir fan vinter varje år, ska det vara så jävla svårt att fatta det!?


Fortfarande på bra humör!

Och som att inte gårdagen vore bra nog så fick jag dessutom en fest-inbjudan igår kväll! Det här kan verkligen vara nåt att se fram emot!

Och idag vaknade jag av glada nyheter via sms av
systeryster! Vincent går stadigt upp i vikt och hans bilirubin (gulsotsvärde) stiger inte! Så nu dröjer det inte förren dom får komma hem! Jag blir såå glad för deras skull, dom har väntat länge på detta och äntligen ser det ljust ut! 

Jag har råkat gå och göra illa mitt knä! (Se bild!) Sprang in en en liten byrå i mammas hall! Det gör ganska ont, men med allt annat som känns bra just nu så känns det faktiskt som en världslig sak! :)






Love in this club!

Idag har jag en bra dag! Kom iväg från pisshålan ett par timmar, visserligen till en annan pisshåla, men med mycket trevligt sällskap! Shoppade en tunika till mig själv, och shoppade present till Vincent! Jag älskar att shoppa presenter! Det är kul att ge bort saker!
Men inte nog med det, hade beställt lite grejjer från
Nelly som kom hem idag också! Och allt passade bra! Wohoo, nu är jag mindre lessen över att mina gråa stuprör efter 5 års trogen tjänst gått sönder! Nu är alla mina jeans sönder, men vad gör det, det är ju inne, haha! Längtar förresten i alla fall efter våren så man kan ha tights på sig utan att frysa ihjäl!

Nu sitter jag och cammar med systeryster och visar skor som jag ska ta med till Sthlm och ge henne! Igår kväll cammade vi också! Då kollade jag på när Vincent skrek och sen mest låg och såg fundersam ut! Han är väldigt söt den lille fisen! :D Kom på att det är nog tur att jag inte använder cammen så mycket, folk ser ju när jag sitter och rapar och ser allmännt muppig ut, haha! Lyssnar på musik gör jag också, som vanligt! Har totalt snöat in mig på The Baseballs! Låtarna som spelas mest är Umbrella och Love in this club!

Bästa presenten EVER / Modeblogg!

Idag kom Annika (en vän till familjen) till mamma och fikade! Jag fick en present, som framkallade tokskratt och massa skojigheter! Roligaste presenten ever, därför ska jag visa bild på den!



Ehm, behöver kanske inte så mycket beskrivning!? :D



Sen till modebloggen! Dagens outfit (/stil): Bondlurk!



Oversize skjorta: BP´s diversehandel, 80 kr!
Och till det gråa stuprörsjeans!
Makeup: Ingen!
Håret: Exakt som när jag vaknade imorse!

Hahaha!