Snålt med uppdateringar!

Jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera om!
Kan ju ta det där med inspirationen som faktiskt existerar just nu! Jag inspireras av skönhet, och skönhet kan finnas i allt om man bara tittar! På senaste tiden har jag tittat mycket på bilder på internet, i dagstidningar och i mode-magasin på vackra annonser och vackra människor! Jag använder inspirationen till att göra ett porträtt! Just nu håller jag på lite varje dag med att skissa upp konturer i blyerts, sen ska det finslipas på det, och efter det ska jag måla det med vattenfärger! Hittills går det faktiskt jäkligt bra, men rädslan över att jag ska lyckas förstöra den maler i bakhuvudet, därför ritar jag bara i korta perioder, för att inte bli trött i ögonen! Bilden som jag ska måla av är så snygg! Jag har dessutom hittat en till bild som jag vill testa att måla av när jag är färdig med den här!

Idag är det den stora städ-dagen! Imorgon kommer Erika hit, och då vill man ju ha det fint hemma! Imorgon kväll ska vi gå ut i K-holm med mammsen och Cina! På Lördag ska vi gå till Amazon med Nea och hennes bror Johan! Blir helt säkert en riktigt kul helg!

Jag funderar...

På nyhetsmorgon pratade dom nyss om mobbning, och framför allt nätmobbning! Dom säger att vuxna måste sätta sig in i vad som händer i barnets liv, både på skolan och på nätet! Men hur lätt är det då? Om man blir mobbad så är det inte nåt av det lättaste att prata om!
Och vad jag funderar på är om vi nånsin kan få barn att sluta mobbas, när vuxna människor ger ett så tydligt intryck av att det är okej? Man behöver inte säga rakt ut att det är okej, det handlar om vad man gör! När föräldrar sitter hemma och snackar skit om bekanta så barnet hör, och när det till och med finns vuxen-mobbning på otroligt mycket arbetsplatser, och vuxna människor kränker varandra på nätet genom sina bloggar, eller genom att skriva elaka kommentarer i andras! Det är väl ganska självklart att man då ger barn och ungdomar tron om att det är okej att göra så? För det är ju dom vuxna som ska föregå med gott exempel och visa tydligt att det inte är okej, men vuxna mobbas nästan värre än vad barn gör! Och så länge dom gör det så kommer mobbning att existera!

Småsten och gnus!

Det väckte så mycket fina och roliga minnen att jag var tvungen att ha det som rubrik! :D

Meningen var att jag skulle skrivit lite mer detaljerat i helgen om hur vi hade det i Fredags! Men sen har jag inte riktigt orkat, så det fick hoppas över! Det var i alla fall en kväll fylld av härligt sällskap och vääldigt mycket skratt! Resten av helgen har mest gått åt till att vila och samla krafter!

Idag har det blivit en tur till Eskilstuna för lite shopping och storhandling! Jag hittade det mesta som jag skulle ha (tröja, linne, foundation, mascara, och vattenfylld rockring!!!) dock hittade jag tyvärr inte tushpennor i minst hundra olika nyanser! Men jag får hålla utkik framöver, annars får det kanske gå bra med vanliga färgpennor, eller vattenfärg!

Jag byter håll!

Och i stället för att dala snabbt neråt så försöker jag för allt i världen att springa uppåt! Jag gör allt jag kan för att fylla min tid med allt jag kan, och helst med roliga saker! Samtidigt som jag försöker att varva ner och lyssna på kroppen!

Jag har fortfarande inget att ha på mig imorrn, det är ju kul! Får väl bli jeans och vanligt linne, som alltid! Känns ju inte särskillt spännande, men jag kan väl kanske ge fan i att spegla mig!

För övrigt undrar jag om ni har slutat läsa min blogg? Nea läser! Det vet jag eftersom hon är den enda som skriver nåt alls.. En del skriver iofs inte varken här eller nån annan stans..

Jag har hittat nåt roligt som jag vill prova på! Hoop dance! Så är det nån som vet vart man kan köpa en rockring?? :) Inte en såndär plastig, glatt, lätt sak som man hade när man var liten, utan en lite mer "vuxen" typ, med lite tyngd och motstånd! Om ni vet så får ni gärna tipsa mig!

Fortfarande tröttast!

Jag är trött som sjutton! Vet inte riktigt vad det är just nu! En del människor suger ur mig all energi, men jag försöker att inte låta det komma in.. En del saker har faktiskt verkligen slutat att förvåna mig, men det är inget som jag ska hänga ut folk här över.. Det är jag som måste lära mig att stå på mig och inte ta deras skit och inte låta dem stjäla min energi! 
Men jag är ändå bara astrött hela tiden, har sovit flera gånger i omgångar idag, och skulle ändå kunna somna sittandes här just nu! Fruktansvärt jobbigt, men det kan bero på att när jag mår bra fyller jag hela dygnet med att göra saker, i stället för att bara lyssna på kroppen och vila ibland..

Och Fiiiia hon är tlöööött!

Eller i alla fall ganska småseg!
Sent i säng igår och upp tidigt idag! Slitit hårt på jobbet idag med, men det har faktiskt bara varit trevligt! När jag kom hem agerade jag frisör och klippte Annikas hår, och så fikade vi en del! Jag har hunnit rita litegrann också, vill rita lite till, men det hinns nog med, dagen är ju inte slut än! Men först ska jag måla ett till lager lila på naglarna!

På fredag ska det ju för övrigt bli utgång! Jag önskar att jag hade nåt snyggt att ha på mig! Och inte har jag råd att shoppa nåt innan fredag heller! Ingen som vill låna ut nåt till lilla mig kanske?? Haha!

Nähä, nagellack var det ja!

Bollibompa-tajm!

Idag har jag Mirjam här! Det är verkligen helt galet hur energisk en fyra-åring orkar vara efter en hel dag på dagis! Hittills har vi hunnit med att rita, klippa lite, dansat och ätit pannkakor med glass! Vid matbordet kom Mirjam fram till att jag är dans-tjejen, Mirjam är pannkaks-tjejen, och mammsen är tant-tjejen som bara pruttar hela tiden! Nu är det bollibompa som gäller, och jag hoppas att vi fastnar i soffan resten av kvällen! Om Mirjam vill, annars tar vi och bakar lite muffins! 
Jag är faktiskt lite seg! Idag har jag slitit ordentligt på jobbet! Vi har flyttat ett gammalt tidnings-arkiv från ett ställe till ett annat, tidningar sorterade i pärmar efter årtal från 1939 och frammåt! Galet tungt, men oj vad jag faktiskt gillar att gå till jobbet varje morgon! Och som den lilla tjej jag är så måste jag påpeka att jag bröt en nagel när vi bar pärmar idag! Typiskt, jag har inte brutit några naglar alls innan, och så mycket som vi har burit grejjer! Så gör jag det nu, det är bara för att jag ska ut i helgen och nästa helg!

Yessss!

Man kan hitta allt man letar efter, om man bara letar och letar och inte ger upp! Och jag är envis, så jag hittade det jag letade efter! Nu ska jag bara komma på vart jag kan skriva ut en färg-bild i A3 format! Någon som kan tipsa?? :)

Inspirerad?

Nåt är det som händer i kroppen! Jag vill rita/måla och pyssla! Ska åka in till Panduro i Eskilstuna om ett par veckor och införskaffa mer saker att rita och pyssla med (man kan aldrig få för mycket)! Jag borde dessutom gå igenom alla mina hundratals pennor innan dess för att se vad som inte fungerar och vad jag behöver! Jag hoppas att det blir nåt spännande av min inspiration!

För övrigt har jag (tro det eller ej) suttit och kikat lite på kurser och program på högskolor/universitet! Främst kurser och program inom mode-design och modevetenskap! Jag vet att det inte är plugga jag vill eller känner för att göra, men det skadar ju inte att hålla sig uppdaterad och kika på vad det finns för möjligheter! I framtiden kanske jag ångrar mig och vill plugga, man ska ju aldrig säga aldrig!

Storstadstystnad!

Har ni hört den nån gång?? Igår kväll när jag släckte lampan för att sova var det sådär riktigt storstadstyst! Den där nästan lite skrämmande tystnaden, den låter som att inga människor längre existerar!
Som när man åker till systeryster Helenan i Stockholm och ska sova kvar där, man vet att det är liv och rörelse i sthlm, och man vet att hon bor 5 minuter från Götgatan där det är liv och rörelse mest hela tiden, men så fort man kommer en pytteliten bit därifrån så är det dödstyst! Speciellt på kvällarna, då är det verkligen sådär tyst att det låter som hela världen har upphört att existera, storstadstyst!


Tröttaste jag!

Här sitter jag och fördriver tiden!
Idag har jag varit ledig, men nu laddar jag upp för att hämta lillasyster på dagis om ca en timme! När jag sen har lämnat tillbaka henne till Nea ska jag hem och ladda upp för kvällens idol!

I övrigt ser helgen inte ut att bjuda på nåt spännande alls, men det är kanske lika så bäst! Jag är (fortfarande) så trött hela tiden att jag kanske faktiskt borde varva ner och bara vila! Tyvärr är ju det där med att göra ingenting inte så mycket min grej, jag blir ju så himla rastlös!

Dåligt...

Jag känner själv att jag är världens sämsta på att blogga just nu! Men det är inget jag kommer be om ursäkt för, jag bloggar när jag vill helt enkelt! Det finns så himla lite att skriva om nu.. Eller.. Det är ju ljug, för det finns oändligt med saker jag skulle kunna ösa ur mig, men det här är inte rätt plats.
Det känns nånstans som att jag tappat syftet med bloggen, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, eller fylla den med! Samtidigt tycker jag att den är trevlig att ha!

Skitsamma, det visar sig väl vad som händer här framöver!
Jag kanske bara har en svacka, jag kanske bara behöver hitta tillbaka till syftet med bloggen, och hitta inspirationen till att blogga! För den finns inte alls just nu, fast det finns så mycket energi! Men jag väljer att lägga energin på andra saker, till exempel att försöka njuta av dom små sakerna i livet! Ta dagen som den kommer helt enkelt, och se till att må så bra som jag kan! Det blir mycket mig mig mig just nu, men det är för att det är så jag vill ha det! Jag måste verkligen lära mig att se till mina behov, och vad som är viktigt för mig. Jag måste sluta låta andra få mig att känna mig mindre viktig, och göra allt jag kan för att ta pytte-stegen som krävs för att uppfylla mina drömmar.

Tidlöst!

För er som undrar så blir min mobil allt mer trasig, och displayen lägger av i längre perioder nu, så att smsa mig är ju jäkligt dumt om man vill ha svar över huvud taget, det är bättre att ringa.

Annars är det som det är med det mesta just nu, ganska tråkigt! Men det är väl så livet är antar jag. Eller så är vissa människor är som dom är kanske! Dumma i hela jävla huvudet alltså. Men det är väl inte nåt nytt med det heller.

Idag har jag i alla fall beställt mig en snygg kavaj! En orkester-inspirerad, kortare svart kavaj! Ashet! En kavaj är ju aldrig en dålig investering, det kan man ha till allt, överallt!

Måndag igen!

Just idag skulle jag få tag på vårdcentralen igen eftersom inflammationen inte släppt helt av penicillinet! Men jag fick inte komma dit minsann, jag ska komma om inflammationen blir värre igen, ja ja.

Just idag är otroligt tacksam för dom få (tre!?) underbara vännerna jag har, som jag har utan krav! Dom tre som jag alltid vet precis vart dom finns, även om vi inte ses en gång om dagen, en gång i veckan, eller ens en gång i månaden. Dom tre som inte bara vill ha hjälp och sen skiter totalt i mig. Jag hoppas ni vet vilka ni är, 
ni är värda mer än allt!

Imorgon fyller min syster Rebecka år, då ska det kalasas minsann!

Lördags-tråk!

Jag är så sugen på att hitta på i princip vad som helst... Men som vanligt finns det inget att hitta på! Eller det finns det säkert, men jag räknas ju i alla fall inte!

Idag har i alla fall min goda vän Stefan varit här! Han har fotat mig, och han påstår att det blev riktigt bra bilder! Är sjukt nyfiken på resultatet, fick bara smygtitta lite på en bild! :)

Fy faan alltså!

Idag har varit en sån morgon när i princip allt som kan gå fel har gått fel! Gick upp tidigt och skulle baka kolakakor och kladdkaka som jag ska ha med till Elin och Pontus sen när jag ska hjälpa dom att flytta! Först fick jag knappt ihop kakorna, men tillslut gick det, och nu smakar dom bra! Efter det var det dags att baka kladdkaka, bara det att min spring-form läcker, så jag skulle göra kakan i glas-form, smörade och mjölade formen så jäkla noga, och ändå släpppte inte kakan utan gick sönder! Helvette också, just nu har jag sån otur med precis allt att jag är rädd att jag ramlar och dör när jag ska gå utanför dörren sen! Det är fler saker också, men dom har jag ingen större lust att skriva om här!

I vilket fall ska jag möta Elin och Pontus i nya lägenheten om en stund eller så, dom ringer när dom åker dit! Sen ska jag hjälpa dom bära lite! Klockan två blir det avbrott för mig då jag ska på våga välja väg-träff! Efter det bär det av tillbaka till Elin och Pontus för att hjälpa lite till! Kanske att jag inte ska bära nåt ömtåligt då!