Jag funderar...

På nyhetsmorgon pratade dom nyss om mobbning, och framför allt nätmobbning! Dom säger att vuxna måste sätta sig in i vad som händer i barnets liv, både på skolan och på nätet! Men hur lätt är det då? Om man blir mobbad så är det inte nåt av det lättaste att prata om!
Och vad jag funderar på är om vi nånsin kan få barn att sluta mobbas, när vuxna människor ger ett så tydligt intryck av att det är okej? Man behöver inte säga rakt ut att det är okej, det handlar om vad man gör! När föräldrar sitter hemma och snackar skit om bekanta så barnet hör, och när det till och med finns vuxen-mobbning på otroligt mycket arbetsplatser, och vuxna människor kränker varandra på nätet genom sina bloggar, eller genom att skriva elaka kommentarer i andras! Det är väl ganska självklart att man då ger barn och ungdomar tron om att det är okej att göra så? För det är ju dom vuxna som ska föregå med gott exempel och visa tydligt att det inte är okej, men vuxna mobbas nästan värre än vad barn gör! Och så länge dom gör det så kommer mobbning att existera!

Kommentarer
Postat av: ÄLIN

Du har så sjukt rätt!

Postat av: Nea

-Tyvärr faller vi väl själva in där när vi tillåter de sk förnedringsteve med bla idol o robinson mm, där det oxå är ok att håna o fördöma folk. Lite därför jag är lite mot idol, visst många kan inte sjunga o många har också fått chans till något annat genom dessa program, men man får sluta trycka ner folk som redan ligger ner..

Ha det bra, kram från skåne

2009-10-27 @ 13:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback