Krämpor!

Jag har börjat märka av mina krämpor mer och mer nu, även psykiskt! Får kissa minst 5 ggr innan jag ens somnar på kvällarna, och vaknar och måste kissa eller om jag måste vända mig. Så jag är trött, och blir less och ledsen över ingenting! Hormonerna gör ju inte saken bättre heller! 

Stackars Daniel som här om dagen fick ta både skit, tårar och gnäll! Och för vad? Han ville inte köra mig att köpa glass! Så jävla onödigt av mig! Daniel är verkligen min hjälte! Han stöttar och han hjälper, han lyssnar och finns där, och han får mig att känna mig SÅ älskad, oavsett hur jag mår! Vet inte vad jag gjort för att förtjäna en så fantastisk man i mitt liv! 

Igår skrev jag ett jätteintressant inlägg om tankar inför framtiden och tankar om förlossning och föräldraskap! Dessvärre kom jag åt bakåt-knappen på mobilen och orkade inte skriva om allt.. Tänkte dock skriva om det en annan dag i stället! 

I morgon blir det en tripp till ikea! Får se hur mycket gående min kropp orkar! Flåset och styrkan är inte vad det en gång var, sammandragningar får jag också ganska mycket! Men det är ju ikea, finns ju soffor, sängar och stolar att sitta på om man blir trött! Har sagt att Daniel får köra runt mig i kundvagnen i värsta fall!


Tacksam!

Vi får så mycket smått och gott till killarna! Nu senast har min fina syster beställt lite begagnade och superfina kläder! Känns toppen och jag är så tacksam över minsta lilla eftersom min ekonomi är obefintlig! 
Älskar alla plagg från lindex och kappahl, kommer nog bli lite shopping där när skatten kommer! Behöver då också skaffa lite amnings-bhar och amningslinnen, och så lite stora trosor! (Snälla twins håll er inne till efter det!)

Jag börjar bli så mycket tyngre (alltså jag har inte gått upp mer i vikt, men känner mig tung)! Jag orkar inte gå långa bitar alls längre! Mer och mer sammandragningar! Och så sover jag numera ganska dåligt! Svårt att ligga skönt, konstant täppt i näsan och tryck mot lungorna gör att jag andas tungt och snarkar mer.. Igår fick jag till och med lägga mig i sängen en timme på eftermiddagen!

Vecka 27 nu, det knallar på!

Jag "boar"!

Det heter visst så, allt det här ordnandet och städandet är jag som boar inför bäbisarnas ankomst! Allt börjar falla på plats nu, är ikapp med all tvätt och garderoben är klar! Resten av kläderna kan jag hänga in nästa vecka för fler galgar kommer handlas på ikea i helgen.

Idag har jag donat med twinsens lilla hörn, lagt in sängkläderna som är tvättade och lite sköta-grejjer i garderoben, så har jag lagt alla redan tvättade kläder i lådorna på skötbordet! I hyllorna på skötbordet finns det som kommer användas mest, blöjor, salva, puder och våtservetter! Uppepå kommer det att sitta en förlängning (som än så länge ligger på vinden), och så har jag tänkt mig en skötbädd från NGbaby på!

Det enda boandet som är kvar nu är att ställa sängen på plats (funderar på att bara ställa dit den ikväll så vi slipper ha den i vardagsrummet) och bädda, men bädda gör jag nog inte förren in i det absolut sista! Och så behöver jag tvätta allt vi köpt nytt, och det vi kommer köpa i helgen. Koka nappar och flaskor. Och så är tanken att det ska bli bb-väska av väskan som står på skötbordet nu!



En riktigt härlig vårdag!

Idag har varit en riktigt skön dag. Vi har hängt i malmköping, jag har suttit i bh i solen (och upptäckte ikväll att jag blivit röd) medans Daniel bytt däck på bilen! Fast jag hjälpte faktiskt med två däck! 
Under kvällen har vi varit i dunker hos vänner och grillat! Premiär för i år, så gott och väldigt trevligt! 

Stackars stackars Daniel har bihåleinflammation och jag är lite täppt (gravidsymtom?!), så nu har vi bäddat ner oss under täcket och ska kolla film! 

I veckan har vi fått lite tider till BM och UL! Tänk vad mycket undersökningar det är när man väntar två! Vi har ett besök i veckan inbokat i Maj! BM - UL - BM - specialistmödravård! Men bra och tryggt med så många undersökningar! Hellre en för mycket!

I veckan köpte jag två byxor och en mammatunika från instagram, och det kom redan igår! Kan varmt rekommendera hjortens_bloppis (sök på instagram), billigt, snabbt och smidigt!



Det blir himla bra!

Påbörjade ju upprensning av tvätt/klädkammare/garderob för ett tag sen, och idag fortsatte äventyret! Tvättat massor, och igår köpte jag 40 galgar som försvann i ett nafs, så nu behöver jag köpa fler för att få in rentvätten också! Garderoben jag hade hyllor i har jag tömt på kläder för att ge plats åt twinsens grejjer. Så nu ska alla mina kläder hänga, det blir så fint och man får mer översikt på vad man har! Nästa steg är att hänga kavajer, finkläder och tjocka tröjor i klädkammaren, så får alla vardagsplagg hänga i garderoben! Åh vad stolt och nöjd jag är att det äntligen togs tag i, och att det blir så fint ordnat!

Idag är det ny vecka igen, vecka 26! Gick förbi spegeln och reagerade på att magen verkar växt över natten! Jag har allt mer foglossningar och sammandragningar, och känner tyngden neråt blygdbenet och mellan benen, speciellt när jag rör mycket på mig. Det kliar en hel del på kroppen, speciellt på magen och brösten! Tror att det kanske kikar fram bristningar på brösten snart och att det därför kliar mer, tycker blodkärlen är mer synliga. Smörjer i alla fall flitigt med bio oil! Var hos barnmorskan igår och blodtryck, blodsocker, sf-mått och bäbisarnas hjärtljud var toppen! Kommer numera gå till barnmorskan varannan vecka. 


Vecka 25 (24+1)!

Idag har vi varit på vårat första tillväxtultraljud! Sjukt spännande var det! Precis som jag trodde så ligger tvilling 1 (nr 1 är alltid den nedersta) på höger sida, och tvilling 2 på vänster! Tv 1 väger 680 gram och tv 2 väger 585 gram, det är inom normal skala att det skiljer så pass. Dom har bra mängd med fostervatten och tar för sig bra av näring. 
Dessutom fick vi se att det är två små killar! 
Nåt som jag tyckte var coolt var att se dem röra sig samtidigt som jag kände det i magen! Dom rör sig flitigt men blev liksom mer verkligt att det är dom när jag såg det!

Inte bara en dans på rosor!

Jag har märkt att jag gärna skryter om hur bra min graviditet är. Det är lätt i efterhand att glömma att jag mådde illa dygnet runt och spydde fram till v13. Numera är det magknip och kramp dygnet runt, och igår kom den kraftigaste sammandragningen jag haft hittills. Och det spänner och drar i musklerna ner i låren, typ mellan benen. Och så den ständiga kissnödigheten! Men jag läser om andra som har det bra mycket värre, och känner att jag har nog ganska tur ändå!

Har börjat fundera på hur det funkar med allt med försäkringskassan, dags att ta reda på!
Har också en hel lista med frågor att ta med till barnmorskan nästa vecka. Allt är nytt och mycket att ta reda på, tur att det finns tvilling-grupper och google!

Påskhelgen!

Jag har varit lite dålig på att uppdatera! Vi har haft en riktigt lugn påsk. Daniel är förkyld, och det börjar också jag bli. Vi har varit hos Daniels föräldrar och varit hos min mamma och blivit bjudna på god mat och trevligt sälkskap! Har också fått fina påskägg!

Nu börjar jag verkligen känna mig mer och mer gravid! Kramper i magen för bäbisarna tar stor plats, kan inte äta mycket åt gången innan jag inte får plats med mer. Jag har lite svårt att somna och ligga bra på nätterna, vaknar ofta med kramp och lite tryck uppåt mot revbenen.. Jag har lite pyttesmå sammandragningar ibland också! 
I veckan ska vi på nästa ultraljud, det ser vi mycket fram emot! Känner mig mer förberedd och redo med massa frågor! Hade ju ingen aning sist om vad man kikade på, och när vi sen fick veta att dem är två så fattade jag ännu mindre! Ser fram emot att få se om dom mår bra, om dom växt i samma takt och hur stora dom blivit!