Kärleken.




Oktober - Den rosa månaden!

Som många (typ alla!?) vet så är Oktober månaden då vi uppmärksammar bröstcancer. Inte minst kan man se detta på tv, i affärer och på facebook.

På facebook cirkularade förra året ett meddelande från tjejer till tjejer om att alla skulle skriva på sin status om vilken färg man hade på bh´n för att uppmärksamma bröstcancer. Det fick då stor genomslagskraft och pratades om på tv, i radio och i tidningar. I år cirkulerar också meddelanden på facebook, problemet är bara att i stället för en status så kommer 2 nya meddelanden i veckan med olika statusar. Det är hemliga statusar om färger och djur som kod för vilken civilstatus man har, och inte får man berätta vad det betyder för killarna heller. Felet? Det är för mycket! När det var en sak förra året så var det kul! Och vad är grejjen med att inte berätta för killarna? Är det inte okej för dem också att uppmärksamma bröstcancer?

Något annat som är för mycket är att det har blivit så centrerat runt att vi ska köpa saker! Rosa bandet - absolut! Men köp en ansiktskräm för 250 kr så går 2 kr till bröstcancerfonden!? Köp hit och köp dit och så går pengar till bröstcancerfonden! Problemet är att plötsligt har man handlat rosa saker för 1000 kr men faktiskt bara skänkt 50 kr till bröstcancerfonden! Då hade det kanske varit bättre att skänka 1000 kr direkt?

Bröstcancerfonden PG: 90 05 91-9
Jag har inte massvis med pengar, men jag har skänkt något. Varenda liten krona gör mer skillnad än alla statusar på facebook som finns!

En kan inte ge allt, men alla kan ge något!

Tillbaka hemma igen!

Rikare på lite erfarenheter, rikare på skratt, rikare på kärlek!
(Och dessutom en förkylning rikare också!)

Jag kom hem igår kväll!
Idag har jag storhandlat med mamma och Cina, och hälsat på Cinas mamma! Men i morgon, imorgon hoppas jag att jag kan sova länge och ta det lugnt, och att katterna inte börjar härja kl 07! Jag tror att dom var glada att komma hem också, dom var så lugna och mysiga i natt. Idag har dom fått en liten bädd, jag hoppas lite på att jag kan få dom att sova i den på nätterna..

Nåt som jag viljat göra nu när jag varit borta är att träna, riktigt ordentligt! Men eftersom jag nu är sjuk får jag snällt vänta med det.. I stället har jag ätit lite godisbitar och sitter framför tv´n! Och tv blir det en stund till, ska ge nya säsongen av "så mycket bättre" en chans!


Amazing.


Min hals är inte superpigg, Vimcents hals ...

Min hals är inte superpigg, Vimcents hals låter också lite tjock! Inte pigga gänget här alltså.. Jag har sovit dåligt inatt.. och igår läste jag på Aftonbladet att vinterkräksjukan är här, vilket bara det leder till att jag vill isolera mig helt från omgivningen! Får se vad dagen bjuder på, det är småregnigt ute, så vi kanske håller oss inne då!


Sovmorgon till 8.30! TACK Vincent, sjukt s...

mms_img67920 (MMS)

Sovmorgon till 8.30! TACK Vincent, sjukt skönt! Han stog själv och frågade efter lälä och bompa när jag kom in, så det har vi pysslat med! Ville också visa att jag gjort nagelförlängning med gele, hemma! Supernöjd! (Ja jag brukar ha riktiga långa naglar, men klippte av dom för ett par veckor sen och tänkte att jag kunde passa på att prova geleförlängning!)


Men asså igen!

Jag är helt besatt av tunnelbaneåkandet hem i Lördags!
(Eller kanske snarare personen på tunnelbanan!) 
Jag måste försöka intala mig själv negativa saker!

För övrigt har jag shoppat skor!
Ett par vita Converse tills det blir vår!
För ynka billiga ynkpriset 399 kr!
Och i den perfekta storleken 35!
Nöjdnöjdnöjd!

Strax blir det sova!
Imorrn är det jag som ska gå upp med V när han vaknar!
Och fixa välling, bompa och blöja!
Morgonmys!

Men asså!

Asså asså!
Så känner jag idag!
Igår åkte jag och Helena tunnelbana in mot stan och drack öl hos Angelica! Kul diskussioner på tuben, och kul hos Angelica!
Sen åkte vi tunnelbana hem... Asså det var också kul! Kul kul kul!
Kul diskussioner, kul uttalanden, kul!
Ni fattar inte, jag fattar, och
Helena fattar!
Jag ville nog mest dokumentera känslan!


Alltså här utanför finns lyftkranar åt all...

mms_img70051 (MMS)

Alltså här utanför finns lyftkranar åt alla håll, och i veckan har det nästan varje dag kommit delar till en till! Den bygger dom ihop nu! Jag skulle skita ner mig totalt om jag skulle klättra upp och ner och sitta på den höjden och jobba!


Hej datorn!

Alltså jag har inte suttit vid datorn på flera dagar, har bara varit ute med mobilen! Men nu passar jag på i ett par minuter! Hej läsa ikapp bloggar!!!


Va gör vi, nu kör vi?! Nej det gör vi då r...

Va gör vi, nu kör vi?! Nej det gör vi då rakt inte, jag är för trött! Har druckit öl till maten iaf (eller jag har väl druckit en fjärdedels öl)! Helena är en hängiven idolföljare så jag ska offra mig och kolla på det för första gången den här säsongen! Sen lär vi inte göra så mycket mer än sova! Här om dagen var Becka och jag vid Bromma blocks, jag hittade första julklappen! Den ska jag gå och köpa nästa vecka! För övrigt har mina händer spruckit, vilket innebär att det typ är vinter! Jag vill baka och äta lussebullar, och dricka julmust och glögg! Jag smakade två klunkar julmust av Becka här om dagen, mm-mmm vad gott!


Bloggen dog!

Jag som var på gång att bli mer aktiv med bloggandet, så plötsligt blev det uppehåll igen! Av olika orsaker, delvis för att jag nu tagit klivet in i en helt annan vardag för ett tag till! Det påverkar måendet både positivt och negativt, och måendet påverkar bloggen. Helt enkelt.

Om ca en timme ska jag ta en kort prommis, skönt eftersom jag inte varit utanför dörren idag! Trodde imorse när jag höll på med morgonbestyr att det skulle bli fint eftersom solen kikade fram, men efter ett par timmar regnade det, sen blev det sol, och så har det regnat igen! Trisst! Men inomhus-aktiviteter är ju också ganska kul!

För jag åker bil och har allsång till barn...

mms_img33451 (MMS)

För jag åker bil och har allsång till barnvisor (små grodorna just nu)! Vad gör man inte för fridens skull? :D


Planer!

Jag ska ta ett tillfälligt avbrott från min vardag för att ingå i någon annans vardag.
Härligt kommer det bli!

Idag har jag städat hemma! Sekunden efter skvätter katterna ur sand ur lådan, är lika med känns helt onödigt att ha dammsugit! Det är ingen idé att klaga, jag visste vad jag gav mig in på. Och när båda lägger sig på mig och somnar spinnandes är det så värt!
Jag ska köpa en låda med tak så kan de inte skvätta ut så mycket!

Var det inte så..?

Jag tänkte att de som uppdaterar sina bloggar oftare får många roliga kommentarer..
Fast dom kanske har intressanta bloggar och skriver om roliga saker?
Typ fester, dyr shopping, starka åsikter, och barn?

Jag kan skriva om min dyra Louis Vuitton sjal i och för sig! Fast utan en bild på den blir det kanske inte så spännande? Men jag orkar inte fixa en bild, så ni får föreställa er en dyr leopardmönstrad sjal! En dyr leopardmönstrad sjal som jag hittills använt en gång.. Men det blir kanske mer nu när det är så kallt!

Jag ska nog klura ut nåt som kan göra bloggen roligare..
Sen..
Eh!

Slappis-Söndag!

Jag tänkte nog att jag ska plocka in den rena tvätten i garderoben, städa och dammsuga och så! Men så mycket annat händer inte idag, vardags lunk (fast det är helg)!

Jag ska bli bra på att blogga, även om det blir små korta inlägg som det här!


Den hemska mensvärksdagen!

Men det är också en bra dag! För idag har jag och tjejorna (Jenny och Petra, och Nellie) varit hos bästa Älin på förmiddagen och busat med Ebba, frukost-fikat och petat på bäbisen Charlie! Sjuukt söt och mjuk och liiiten!


 


Bilder från dagen: Nellie, Ebba och Charlie.


Nu har jag tvättstugan! Sjukt ospännande kanske, men det är skönt när det är färdigt sen! Senare blir det nog en kort promenad (för att försöka bota mensvärken), och efter det kanske jag gör ett nytt försök att vara kreativ! Satte mig ner med kol-pennor och skissblock igår.. Som den perfektionist jag är när det kommer till ritande och målande så är jag inte helt nöjd, men övning ger träning.
Har jag hört i alla fall!


Close-up!




Sture (aka Stampe).





Rufus (aka Hajmat).


Okreativ!

Idag har det mest regnregnregnat!
Nu är det blött, grått och solen tittar nästan fram lite, men bara nästan... Höst!

Jag slösurfar runt bland bloggar (gärna illustrationsbloggar) och önskar nog att jag vore mer kreativ. Men jag är oinspirerad och allt jag tar i blir skit, så allt kreativt är undanstoppat i en låda och får nog så förbli!

Jag har blivit bra på att kommentera andras bloggar, men jag är ganska dålig på att uppdatera min! Det kan nog också ha med att göra att jag är oinspirerad och okreativ!

Och tankesättet jag är kanske inte gör det bättre heller!

Men jag är i alla fall sjukt bra på wordfeud och betapet!

Det där med mobbing och wordfeud!

Jag tar det där med mobbing först, ett alltid lika aktuellt ämne! Det diskuteras ofta (på tv och i tidningar) hur vi ska kunna förebygga och få slut på mobbing. Många debattörer verkar påstå att problemet är politiskt, att det är för stora klasser, att barnen inte syns osv osv. Jag kan till viss del hålla med där, givetvis. MEN borde det inte också vara så att vi kan börja redan i hemmet och på förskolenivå att förebygga mobbing? För barnens betéende är inlärt, och växer man då upp med att höra föräldrar prata skit om släkt, vänner och kollegor så tror jag att barnen tror att det är ett okej betéende. Likaså hamnar barn utanför och blir utfrysta redan på dagis (förskola som det heter numera) genom att de inte blir bjudna på kalas, eller inte har samma kläder eller prylar som de andra barnen. Och när barnen inte är äldre än ca 2-6 år gamla, så tycker jag att det är okej att anta att dom lärt sig från vuxna att bete sig på ett visst sätt?


Och nu till lite åsikter om WF! Eller snarare om hjälp-appar till WF! Jag läste nämligen i morse om just det på aftonbladet! "Allt bygger på en moralisk överenskommelse om vad som är fusk och inte. /.../ Och eftersom det inte står någonstans att hjälpappar inte är tillåtna är det inte säkert att alla ens ser det som fusk." Men ärligt talat så tycker jag att det självklart är fusk när man inte spelar på sina egna meriter och inte heller spelar på lika villkor! Jag spelar gärna WF men fuskare undanbedes!

Det var lite ventilering och lite åsikter från mitt håll!