Kära tomten! Jag vill ha en ny telefon! Ja...

Kära tomten! Jag vill ha en ny telefon! Jaha nähä julen var visst slut! Otur...


Hallå SMS-inlägg!?!?

Men så himla kul att när jag skrev ett långt sms-inlägg så kom det inte ens fram! Skit-sms! Eller kanske skit-telefon... I vilket fall som helst så skulle jag smsa det här:

Jag glömde ju skriva om gårdagen igår! Jag och Lilla P drog iväg till Lager157 runt 10.30, och blusen jag skulle köpa fanns i min storlek! Wohoo!! Men äventyret slutade inte där! Vi bestämde oss för att åka vidare till Ikea! Så vi styrde mot Eskilstuna där vi köpte bilgodis och dricka! Sen valde vi mellan att åka till Ikea i Västerås eller i Stockholm.. Valet föll på Stockholm och kungens kurva! Vi spenderade några timmar inne på det enorma (och något röriga) varuhuset, och vi kom ut med det Petra skulle ha, och mer än jag skulle ha! Jag skulle inte ha nånting egentligen.. Men så är jag ju nästan aldrig på Ikea, så jag kom ut med en ny lampa, glödlampor, spray-flaskor och superfina sköna sängkläder i härligt mjuk bomulls-satin! Nog hade jag kunnat handla bra mycket mer, behöver byta ut lite, men det får vänta! Hem kom vi igen typ 8 timmar senare, alltså runt 18.30! Då skruvade vi ihop Petras nya avlastningsbord och drack kaffe! Behöver jag säga att jag sov gott inatt!? :D Idag har jag tvättat dom nya sängkläderna och bäddat rent! Sjuukt SKÖNT!

Så, där var det sms-inlägget som inte kom fram!

SMS-inlägg


Guldkantad juldag!

Julen i vår familj firades igår! Jonas, Helena, Grisen, Becka, Frida och Birgit kom till mamma och förgyllde dagen! Vi åt gott och lekte och busade med Vincent! (Och delade julklappar såklart!)

Kvällen förgylldes med firande av lilla julafton tillsammans med fina vänner, samt utgång på ama! Vi dansade som sjutton och hade himla kul! Särskillt roligt är det att kunna träffas så många vänner på en och samma gång, och träffa vänner som jag inte träffar så ofta!

Idag sov jag ända till 11(!!!), jag minns inte ens när jag sov så länge sist! Så har jag hängt hos mamma, och så myst med mina beebisar! Ikväll har jag kört en timmes(!!!) fat burn på crosstrainern! Nu jäklar ska julgodiset brännas på en gång! Hah!

I morgon tar jag och Lilla P en sväng till Lager157 där jag tänkte köpa en blus! Hoppashoppashoppas den finns kvar i min storlek!

Nu ska jag i alla fall ta en dusch innan jag stoppar mig i säng!

Ikväll kör vi bingolottos uppesittarkväll ...

Ikväll kör vi bingolottos uppesittarkväll hos mamma! Det är mamma, jag, becka och cina.. vi äter julgodis och kex och ost, och dricker kaffe, glögg och julmust! Efter nyår måste jag nog hetsbanta! Uppesittarkvällen håller på ända till 12, och jag vill sova redan nu! Jag har hetsstädat mammas kök på eftermiddagen, världens snällaste dotter är jag som ger henne en så fin julklapp!


Mer jul!

Igår spenderade jag eftermiddagen hos fina Älin! Det var lika trevligt som alltid! Jag petade mycket på Charlie (såklart), så snackade vi massa strunt, fikade och gjorde polkabräck (som Älin hittat recept på här)! Tiden sprang iväg som vanligt, så jag hann inte ta med nån polkabräck hem, däremot ska jag göra det själv hemma imorrn! Jag ska också göra ny knäck eftersom den gamla inte alls lossnar ur formarna, papper är ju inte gott!

Idag köpte jag ett par julklappar till, och så har jag och mamma varit och storhandlat julmat på willys! Och efter det kom Jenny och Nellie förbi och fikade och Nellie fick sin julklapp! Den var himla uppskattad! Jag hade kunnat visa bilder, men kameran blev kvar hos mamma!

Imorrn ska dom allra sista klapparn köpas och slås in!
Sen får det vara nog med julbestyr!



Sture Raggsockshataren!

Han är helt otrolig när det kommer till raggsockor den där lilla Sture! När jag inte har dom på mig letar han upp dom och tuggar på! När jag har dom på mig (som nu) går han efter mig och jagar dom / luktar på dom / tittar misstänksamt på dom, och när jag sitter still tuggar han på dom fast jag har dom på mig! Mina fina fina raggsockor som min fina fina mamma har stickat!
Knäpp-katt!


Julstök!

Det blir alltså ett inlägg med bilder från de senaste dagarna! Yeei!
Jag har ju en superbra kamera, jag borde använda den oftare bara..
Dock har jag massa massa bilder som ligger i datorn från senaste veckorna..
Bara det att dom inte blir uppladdade nånstans!
Nu blir det bilder!


Vi har tagit fram och klätt granen! Under den ligger några av julklapparna.. Och några till ska komma till i veckan! Det skulle inte bli så många eller hur var det?


Så tyckte jag att det var dags för ordentlig julstämmning så jag fixade lite snö! Varsågoda!
Hahahahahaha! ;D


Mamma har bakat sina goda bullar!


Och så bakade mamma pepparkaks-snittar! Dom är lite som kolakakor men dom smakar pepparkakor!


Jack kom och hjälpte mig med pepparkaksbakande (eller egentligen hjälpte han mest till med att smaka degen)!


Jag gjorde alltså pepparkakor helt från början och satte degen och allt! Inte precis som köpekakor, men väldigt väldigt goda!


Så har jag bakat lussebullar, och jag bakar på Älins supergoda recept som ni hittar
här!


Och medans jag bakade lussebullar gjorde mamma knäck!


Julskinkan är också färdig, men den orkade jag visst inte fånga på bild!
Mmm, jag tror det blir en god jul!


Det finns annat att göra än att blogga jus...

Det finns annat att göra än att blogga just nu, ordna inför julen till exempel! Jag tänker att jag ska orka blogga lite ikväll med lite bilder.. vi får se hur det blir sen helt enkelt!


Åh äntligen blir det lite vitt ute! Det ha...

Åh äntligen blir det lite vitt ute! Det har snöat hela dagen och det har börjat lägga sig! Tänk om vi kan få ha snön kvar nu, i alla fall över jul och nyår! Så önskar jag att temperaturen kan hålla sig på ganska behagliga noll, eller kanske max minus 5! Hur perfekt vore det då!? Idag har jag köpt några julklappar till, oplanerade! Och då har jag ändå några kvar att köpa! Det skulle inte bli så många julklappar hade jag ju sagt.. men det säger jag kanske varje jul.. tur att det bara är jul en gång om året! ;) Och så har vi gjort jul hemma idag, dock finns det mer att göra imorrn! Resten av kvällen ska jag ägna mig åt att slappa!


Tratt-katten!



Tratten är inte kul alls tycker Rufus! Och inte jag heller för den delen! Det gör ont i hjärtat när han bara går in i saker hela tiden, och när han inte gör det slappar han bara! Han haltar i alla fall inte, men när han har tratten på lunkar han så försiktigt! Han verkar inte ha jätteont annars, förutom de gångerna han varit på klösbrädan, så den låter han bli just nu.. Jag brukar klaga över att dom är vildare än vildast, men just nu är det tråkigt när det är tvärtom! Däremot gillar jag ju att han är mysigare än mysigast just nu! Så är han ju ganska söt i tratten också!


Min lilla Ruffe-tuffe!

Idag var jag alltså hos veterinären för allra första gången!
Med stackars stackars Rufus!
Veterinären var snäll, men Rufus hade ont när hon skulle titta.. Hon kunde inte svara på exakt vad det var, men gissade på att han kan ha fastnat nånstans med klon.. Så han fick spruta med smärtlindrande och en tratt på huvudet! Och så ska jag ge smärtstillande hemma i några dagar.. Tyckte i alla fall att min lilla skit var himla duktig! Och 3.5 kg väger han nu! Dom är så små men ändå inte, mina killar! 7 månader är dom ju nästa vecka! 

<3

Åh fy farao, idag ska jag gå till veterinä...

Åh fy farao, idag ska jag gå till veterinären med lillminstingen Rufus! Han har en utfälld klo och är svullen runt, och det ville dom titta på!


Lyx med hemlagade köttbullar som jag och g...

100media_imag002 (MMS)

Lyx med hemlagade köttbullar som jag och gammelmoster Birgit lagat tillsammans!


Barnafödande!

Idag snuddade jag och Älin vid ämet barnafödande i våra diskussioner.. Vi kom in på att förr hade man liksom 13 ungar och födde barn hemma, och födde tvillingpar efter tvillingpar.. Idag säger dom flesta att kroppen inte klarar det och det är sjukhus och sterilt bedövningar och de flesta tvillingar tas med snitt för det är så stor påfrestning på kroppen att föda tvillingar.. Men hur gjorde dom förr då? Är vi svagare nu än människorna var förr? Det är vi nog på många sätt iofs.. Fast många mammor och barn kanske dog förr också av diverse olika saker som kan hända när man föder barn..

Aja, det är ett ämne som tål att tänkas lite på.. Fast jag tänker överge tänkandet för kvällen och bädda ner mig i stället! Sjuuuukt trött är jag!

Inte mindre pepp!

Ja herre min jeee, julfikat på VVV var så härligt! Det är en trygg plats att vara på, fullt med härliga människor! Jag fick tanka på med ny energi i kroppen och sinnet, och fick lite annat perspektiv på hur livet ser ut! Det är och blir faktiskt så mycket bättre! Men ibland ser människor utifrån på det på ett annat sätt, det är skönt att få lite annan överblick och minnas tillbaka på hur det har varit!

Idag har jag firat lucia genom att kolla dagmammebarnens (!?) luciatåg i morse eftersom både Ebba och Jack var med! Efter det har jag spenderat några timmar hos bästa Älin! Tiden sprang som vanligt iväg!

Och nu är det kväller, snart dags att sova och ladda för en ny dag!
I morgon eftermiddag ska jag gå till gammelmoster och pynta och laga mat!

Äckel-pepp!

Ibland låter jag sådär äckligt peppigt positiv som jag gnäller över att en del andra är ibland! Riktigt sådär äckel-pepp så det blir överdrivet! Jag är nog inte riktigt så äckel-pepp, men just nu är det mesta bra och jag har inget att hålla på att gnälla över, så då får jag vara pepp helt enkelt!

Julfikat igår var riktigt trevligt, Petra bjöd på glögg, pepparkakor och lussebullar! Vi alla busade och fikade mest innan det var dags att gå! Tiden flög som vanligt iväg, förstår inte hur det kan gå så snabbt!?

Tvätt-söndag idag, det gillar jag! När jag är klar ska jag plocka in i garderoben och bädda rent i sängen, så kommer jag sova som en kung sen!

Får se vad veckan har att bjuda på.. Det kan bli lite promenader, och så lär det bli några turer på crosstrainern (så även ikväll).. Och i morgon ska jag gå och lucia-fika på VVV (om ni minns kursen jag gick på förra hösten), det ser jag fram emot!


Sture har himla snygg stil när vi morgonmy...

100media_imag002 (MMS)

Sture har himla snygg stil när vi morgonmyser!


Himlans härligt!

Idag har jag som jag skrev storstädat! Det är sällan (eller snarare aldrig) stökigt hemma hos mig, men idag hade jag inget att göra alls, så jag passade på att rota ur garderoben och vika om och göra nya prydliga staplar av kläderna! Och så tog jag tag i klädkammaren, rotade ut kartonger som skulle ut i soporna och fixade lite struktur där inne! Resten av lägenheten fick sig lite dammning, dammsugning och golvtvätt, och katterna fick sig en nybytt låda och lite sånt! Fräsht fräsht fräsht! Jag älskar att städa, diska och tvätta för det är så underbart att njuta av känslan när allt är rent!

Resten av kvällen ska jag ägna åt att njuta av hur fint jag har det! Och så ska jag kika i mina cd-boxar om jag hittar photoshop-skiva till Älin!

I morgon ska jag gå och julfika hos lilla P, mysigt värre!
Och på kvällen ska jag bli bjuden på middag!
På Söndag ska jag tvätta!

Har ni några roliga planer i helgen??

Idag har jag haft en fredag helt utan plan...

Idag har jag haft en fredag helt utan planer.. och vad gör jag då? Alla ni som gissade på storstädning kan klappa er själva på ryggen! Garderoben fick en genomgång, kladkammaren fick en genomgång, och det är skrubbat överallt! Fräsht med nystädat-lukt!


Jag fick världens finaste julgrupp av Jenn...

100media_imag001 (MMS)

Jag fick världens finaste julgrupp av Jenny idag som hon har gjort själv! Den matchar min inredningsstil perfekt, lantligt, romantiskt, vitt! Nu ska jag bara lyckas matcha den med mina två vildar.. Jag funderar på om jag kan ha den framme när jag är hemma och gömma den på toa när jag går ut.. Det går ju att prova!


Fullspäckade dagar har jag! Förmiddagsprom...

Fullspäckade dagar har jag! Förmiddagspromenad med Älin igår var hur härligt som helst, och vädret går ju inte alls att klaga på! På eftermiddagen var jag hos läkaren, och det gick ju bra! Idag är Fredrik och Jack på besök, efter lunch ska vi ta en liten promenad i den härliga solen.. Senare på eftermiddagen kommer eventuellt Jenny och Nellie på besök också! :) Snart är det helg och då ska jag på julfika hos lilla P! Jag har alltså ingen anledning att säga att jag har tråkigt!


Got a bullet in the chamber...



...And this is gonna hurt.


Hej mitt vinterland!

I natt hade det kommit lite snö här som låg tunnt på marken när jag gick en uppfriskande förmiddagspromenad med Älin! Men så har det regnat lite under eftermiddagen, inte alls lika fint ute längre med andra ord!

Snart ska jag iväg en sväng till läkaren.. Efter det ska jag handla lite.. Matfantasin tryter idag, eller kanske rättare sagt ganska ofta! Nåt hinns nog kommas på!

Envisare än envisast!

Idag har jag som bekant lekt med Älin! Vi har promenerat, fikat, snackat massa skit, och såklart gosat med Charlie! Vi diskuterade bland annat det där med träning/springa, och det har jag varit väldigt dålig på ett bra tag nu.. Närmare bestämt så har jag inte sprungit sen typ maj/juni nån gång! Shame on me! Men så har jag ju köpt en crosstrainer som jag springer på lite när lusten faller på (alldeles för sällan med andra ord). Men nu har jag tänkt att jag måste komma igång ordentligt! Vissa saker får mig att inse att min kropp förändras och jag vill inte tillåta det gå så långt att jag slutar bry mig..
Så ikväll bestämde jag mig för att jag skulle köra 20 min högt tempo på crosstrainern! När det hade gått 5 minuter trodde jag att jag skulle dö, men efter 10 min hade jag kunnat springa runt jorden! Jag tror dock att kilometermätaren visar fel på den där maskinen, för enligt den sprang jag 5,9 km på 20 min med en snittpuls på ganska behagliga 160! Jag köper inte det, den finns inte en chans att jag sprang så långt på den korta tiden, även om jag ville spy när dom 20 minuterna hade gått! :D

I morgon blir det att möta upp Älin för att ta en förmiddagspromenad! Härligt!

Jag tänkte att jag kunde rotera bilden, me...

100media_imag000 (MMS)

Jag tänkte att jag kunde rotera bilden, men det kan jag inte! Jag leker med Älin, vi övar på att ta kort på Charlie! Synd att jag visst inte hade batteri i min kamera! Men en fin bild fick jag till med mobilen, den får ni luta huvudet för att se!


Pjuh!

Tillslut kom jag hem, lite mer än en timme sent! Sen dess har jag fått i mig mat och sen typ däckat framför tv´n, jag är trött! Så har jag klappat kissebollarna såklart!
Jag ska ta och orka mig in i duschen innan jag däckar för natten.
Morgondagen ska jag spendera med Älin och Charlie, myys!

Vi skulle varit hemma 17.30.. nu är vi ca ...

Vi skulle varit hemma 17.30.. nu är vi ca 20 min hemifrån, men det kommer inte ta 20 min eftersom vi hittat bilkön från hell på grund av värdetransportrån! Wohoo! Vi chansar på en omväg! Jag är hungrig som bara den!


Senaste timmen har jag spenderat på en bus...

Senaste timmen har jag spenderat på en buss, och jag ska spendera minst en timme och lite till på bussen! Men vad gör det när jag har spotify i lurarna? Så jävla kul kryssning har vi haft, trotts att vi av nån anledning (HÖ-HÖ) inte dansade röv på discot :P Jag längtar dock efter att kliva in hemma och mötas av två lyckliga pälsbollar som vill ha uppmärksamhet!


Det har blåst på havet på morgonen, men n...

100media_imag000 (MMS)

Det har blåst på havet på morgonen, men nu är det lugnare! Det här med att inte dricka är pest när det gungar, men så värt för jag är så pigg och fresh idag!


Hallå julkalender!

Alltså vädret lurar mig! Det här med att det är varmt och ingen snö alls har gjort att jag alldeles glömt att det är 1a December.. Jag såg därför inte julkalendern idag! Var den nåt att se? Nu är väl jag så stor att jag i alla fall inte följer varje avsnitt, men det är roligt att veta vad dom visar..
Nåt jag inte är och inte blir för stor för är chokladkalender! Ja, jag har en! Den är dock fortfarande inplastad och lucka 1 är därför oöppnad än så länge! Jag kanske hinner äta den innan jag lägger mig? Om jag inte glömmer det innan dess.. Då får jag lyxa till det med 2 (eller fler) bitar den dagen jag kommer ihåg!