Värt det!

Igår gjorde jag lite mer hemma än jag egentligen orkade. Plockade undan, dammade, dammsög och moppade! Sen lagade jag middag och tände ljus tills Daniel kom hem! Middag och mys hela kvällen sen, så himla härligt när vi saknat varandra nästan hela veckan! Idag var jag trött av gårdagens fix, när Daniel åkt till jobbet somnade jag om och sov till 11! Värt det? DEFINITIVT! 

Idag ska jag tvätta lite och sen slappa tänkte jag!

Min rygg!

Jag som är van vid att städa i ett högt tempo och skura mellan golv och tak har helt plötsligt börjat få begränsa mig. Går inte alls i samma takt, och inte heller allt på en gång! Stog med lite disk en stund och nu har jag så ont i ryggen! Det blir nog ett varmt bad ikväll för att mjuka upp mig. 
I morgon får jag försöka dammsuga!

Ny vecka igen!

Välkommen vecka 23! Jag tycker att magen blir större för varje dag! Dom sprattlar runt bra där inne men är fortfarande svåra att känna från utsidan. Dem nya kroppsliga förändringarna är att jag blir lätt och fort åksjuk, och ryggen orkar inte med mycket innan jag behöver vila.


Vi lyckades få ner byrån till skötbordet från vinden och få in en garderob brevid. Men nu vill jag inte stoppa in allt för vi har gjort intresseanmälan på en annan lägenhet. Inte på botten, men den har tvättmaskin OCH diskmaskin! Och den har förråd på botten så då kanske man inte behöver släpa vagnen upp och ner.. Väl värd att titta på i alla fall! Annars är det här hörnan där vi kommer att ha barnens grejjer, det fina skötbordet skymms dock av en vagn och en stolsrygg just nu!



Vrålåket!

En Kronan syskon på rea visade sig svår att motstå! När Daniel slutade så slog jag en pling till babyproffsen för att kolla att den fanns kvar och att förlossningsgaranti och allt gäller. När vi fick svaren vi ville ha brummade vi snabbt iväg och köpte! Vikten, bredden och att vi båda faktiskt tycker att den är bekväm avgjorde saken. Vi är ju två som ska köra runt den! Att liggkorgarna har insydda handtag att bära i så jag kan ta upp och ner bägge samtidigt själv var också viktigt! Jag är supernöjd, och Daniel köpte sig en kronan snus för att matcha, haha! 

Efter babyproffsen åkte vi till Crissie och Rille och tog oss en kaffe. Det var så himla längesen och välbehövligt!

Idag har jag tagit bort den stoooora kaos-högen med bäbis-prylar som spritt ut sig över hela skrivbordet. Ikväll ska vi bära upp skrivbordet på vinden och ta ner byrå-delen till skötbordet och ställa i ordning med en garderob, så när Daniel drar till Sälen kan jag ordna och få undan alla grejjer och slipper kaoset! SKÖNT!







Barnvagnsdjungel!

Igår tog vi en tripp till babyproffsen för att klämma och känna på lite vagnar. Redan innan vi åkte så hade vi kollat en hel del på nätet på emmaljunga double viking, basson duo, urban djungle och babytravel. I butiken kollade vi runt lite och fastnade ganska omgående för kronan syskon (vi som inte ens kollat den alls innan)! Vi körde runt mest på emmaljungan och kronan, kände och jämförde, men båda enades om att kronan var den vi gillar bäst! 

Rent estetiskt tycker vi båda att emmaljungan är finare och ser skönare ut, men stabiliteten och handtaget, bredden och vikten på kronan var överlägsen! Och ska man köra en vagn varje dag är det viktigt att den är skön att köra och lätt att manövrera! Bredden på emmaljungan (79 cm jämfört med kronans 74 cm) gjorde att den kändes klumpig.

Så våran klara favvis nu är kronan syskon! Vi har inte köpt eller beställt nån vagn än, så ännu ligger alla val öppna. 

En ynka bild lyckades vi ta, den bjuder jag på!


Sen lördagskväll!

Idag har vi hängt hos Daniels föräldrar hela dagen, njutit av solen och haft trevligt sällskap! Det har jobbats flitigt utomhus, och jag har lagat mat åt alla. Nu badar Daniel och vännerna bubbelpool och jag hänger på soffan! Den här tiden börjar jag bli ganska trött, men man får ju passa på att vara social när man har chansen! Nästa vecka blir jag ensam onsdag till söndag, så det är bara att njuta av sällis nu.

Magen växer för varje dag, och idag har naveln börjat kika ut! Har också börjat märka att jag blir fort trött i ryggen när jag står och donar länge. Idag trycker det neråt ganska bra också, lite så jag typ får "kramp" i knipmuskeln! Spännande med alla dessa nya saker, haha!


Och igår fick jag en flaska alkoholfritt rosé av min älskling som jag njutit av! Jag önskar mig ett bolasmycke också! Värt att prova om allt jag önskar i bloggen slår in! ;)

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

När Daniel åkt till jobbet på morgonen önskar jag att jag kunde somna om. Jag brukar ligga i sängen en stund men ger upp ganska snabbt! Idag består frullen av havregrynsgröt med blåbär och hallon framför tv'n!


Igår deklarerade jag! Galet nöjd med hur mycket jag får tillbaka, känns så otroligt skönt såhär i väntans tider!

För övrigt är jag så himla sugen på rosé!!! Kan vara våren som gör det.. Får nog bli nån flaska alkoholfritt i helgen!

Läget är under kontroll!

Min chock och panik över allt det nya börjar lägga sig och jag känner att även fast vi har mycket att ordna så har vi någorlunda koll på allt!

Idag har vi varit hos barnmorskan! Vi mätte magen och lyssnade på bäbisarnas hjärta. Dem lät jättefint, ena tvillingens frekvens låg på 138 och den andras på 146! Vi fick också lite information om intervallerna för ultraljud och vad man letar efter och tittar på! Vi är inbokade på nytt ultraljud och jag längtar så, hoppas att vi kan se vad det är då!

Igår fixade vi lite inköpslistor, planerade för att åka och kolla babybutiker (klämma och känna barnvagnar), och en tripp till ikea. Vi beställde också en hel del saker från apotea.se, så som salvor, näsfrida, näsdroppar, puder, bröstpump med mera med mera! Skiljde sig mycket i pris från vårt apotek här hemma så vi beställde allt som kommer behöva finnas hemma de första veckorna!

Det känns skönt när en del faller på plats!


Dumt att klaga!

Jag mår verkligen oförskämt bra än så länge! Jag läser om tvilling-graviditeter med massor krämpor väldigt tidigt, ont och foglossningar och sjukskrivningar redan från v 20! Jag känner inget sånt än. Egentligen så är det enda jag märker av mer halsbränna (främst nu när jag lagt mig) och att jag blir trött i ländryggen/svanken när jag står eller går länge. Jag är så glad för varje dag som jag får må såhär bra!

Däremot mår jag ganska (eller faktiskt väldigt) dåligt över att jag numera är arbetslös och står helt utan inkomst! Gråter ganska många skvättar varje dag av tanken på hur mycket allt kostar och att jag faktiskt inte kan bidra alls.. 

Vagn till exempel, så dyrt och så svårt! Jag har nog ganska höga krav, vill ha barnen vända mot mig men också kunna vända delarna när barnen blir större! Många budgetvagnar har inte den möjligheten eller så går dom inte att ha länge för barnen blir för långa för sittdelarna.. Jag vill köpa EN vagn att ha hela tiden! Om jag fick önska fritt så kanske en basson duo eller en begagnad emmaljunga double viking. Men det är svårt att önska fritt när jag inte alls kan bidra..

Några av kvällens tankar! 
God natt!

Vilken djungel!

Det här med babyprylar är ju en hel djungel! Det finns SÅ mycket grejjer, och massor behöver man garanterat inte ens!

Vi har redan en spjälsäng, och våra små kommer få dela så länge de får plats i samma. Vi har också lite bäbiskläder, några ärvda och några köpta. Idag har vi fått täcke, kudde och några bäddset av fina Älin! Av henne ska vi också få ärva en badbalja! Av bästa systeryster har vi ärvt kläder både till mig och bäbisarna, så småningom ska vi även hämta ammningskudde och babygym hos dom! Ett skötbord har vi på vinden som vi ska måla någon gång!
Många små saker faller på plats!

Så letar vi lägenhet för fullt, bottenvåning (eller hiss) och tvättmaskin känns som att det behövs!

Och så är det ju hela djungeln med barnvagnar också! Det får nog komma i ett inlägg helt för sig självt!

Fortfarande ganska kaos!

Det är fortfarande lite galet att tänka på att vi väntar tvillingar! Vi hade faktiskt inte ens tänkt tanken på att det kunde vara fler än en! Känslorna åker berg och dalbana, men jag är i grund och botten superglad! Men visst finns det en del (eller snarare MASSOR) att ordna innan, och dit flyger tankarna ibland! 

Idag är Daniel och donar lite med ljudet i våran bil! Så jag har en tjejig dag hemma, nagelmålningoch ögonbrynsfix och sånt! Tänkte piffa till mig och ta på klänning för idag ska vi fira mammas födelsedag! När jag går runt i mest samma kläder varje dag så får jag ta minsta chans att göra mig lite fin!

Vi är gravida!

I slutet av september 2014 bestämde vi oss för att nu slutar vi med p-piller. Jag hade tankar om att "det kan faktiskt dröja innan man blir med barn och innan man får normal ägglossning efter p-piller"! Tji fick jag, vi plussade redan 25e november! Vi blev såklart jätteglada!
Jag mådde väldigt dåligt fram till v 13, illamående, kräkningar, yrsel och allmännt trött, men sedan släppte det av helt och jag mår oförskämt bra!
 
I måndags 9/3 var det dags för rutinultraljud! Oj vad spända och glada vi var att få se bäbisen! När vi väl låg där inne i rummet och sköterskan började titta runt så sa hon "Men oj, där är ju TVÅ"! Vilken chock! Vaddå två!? Är det här vanligt!? Mår dom bra?? Sköterskan vi hade fått var inte så van vid att mäta och titta när man väntar tvillingar utan frågade om vi hade tid att vänta in en annan sköterska, så där satt vi i väntrummet omtumlade och fnittriga och visste inte vad vi skulle tänka! När vi sen fick komma in igen så fick vi se bägge små miraklen, dom har växt så bra, är nästan precis lika stora och mår jättebra! Vi trodde då att vi var i v 19 (18+3), men blev flyttade till v 20 (19+5)! I skrivande stund är vi alltså i v 21.
Det blev otroligt mycket att ta in, en jättestor omställning! Vi trodde att vi hade läget under kontroll när vi väntade en, nu blev det massor nytt att lära sig och att ordna innan det blir dags! 
 
Men det är SÅ coolt, och vi är så galet glada! Nyheten har tagits emot med glädje och positivitet, det är skönt! Även om jag är realistisk och förstår att det faktiskt kommer vara ganska jobbigt med två små bäbisar, så är det sista jag vill höra "åh guuud det kommer bli så tungt och jobbigt, ni kommer få vara vakna dygnet runt"! 
 
Jag är tacksam över att just vi får göra den här resan, och hoppas att ni vill följa med på utvalda delar av den!