Oktober - Den rosa månaden!

Som många (typ alla!?) vet så är Oktober månaden då vi uppmärksammar bröstcancer. Inte minst kan man se detta på tv, i affärer och på facebook.

På facebook cirkularade förra året ett meddelande från tjejer till tjejer om att alla skulle skriva på sin status om vilken färg man hade på bh´n för att uppmärksamma bröstcancer. Det fick då stor genomslagskraft och pratades om på tv, i radio och i tidningar. I år cirkulerar också meddelanden på facebook, problemet är bara att i stället för en status så kommer 2 nya meddelanden i veckan med olika statusar. Det är hemliga statusar om färger och djur som kod för vilken civilstatus man har, och inte får man berätta vad det betyder för killarna heller. Felet? Det är för mycket! När det var en sak förra året så var det kul! Och vad är grejjen med att inte berätta för killarna? Är det inte okej för dem också att uppmärksamma bröstcancer?

Något annat som är för mycket är att det har blivit så centrerat runt att vi ska köpa saker! Rosa bandet - absolut! Men köp en ansiktskräm för 250 kr så går 2 kr till bröstcancerfonden!? Köp hit och köp dit och så går pengar till bröstcancerfonden! Problemet är att plötsligt har man handlat rosa saker för 1000 kr men faktiskt bara skänkt 50 kr till bröstcancerfonden! Då hade det kanske varit bättre att skänka 1000 kr direkt?

Bröstcancerfonden PG: 90 05 91-9
Jag har inte massvis med pengar, men jag har skänkt något. Varenda liten krona gör mer skillnad än alla statusar på facebook som finns!

En kan inte ge allt, men alla kan ge något!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback